/var/www/html/wp-content/themes/jomelle/page-no-container.php

Alarmni sistemi Old

ALARMNI SISTEMI


Alarmni sistemi su prvi korak u obezbeđivanju sigurnosti Vašeg doma, poslovnih objekata ili druge imovine.
Osnovna namena alarmnih sistema je preventiva, odvraćanje i otkrivanje provale i pokušaja provale u štićeni objekat.

S

tatistički podaci pokazuju da su objekti pod alarmnom zaštitom veoma retko meta počinioca, koji uglavnom znaju da prepoznaju moderne bezbednosne sisteme što ih odvraća od njihove kriminalne namere. Pomoću alarmnih sistema u štićenom prostoru, veoma lako je detektovati svako neovlašćeno kretanje, lom stakla, pojavu požara, curenje gasa, izlivanje vode ili drugih opasnosti i time sprečiti štete i sačuvati ljudski život.

Dvadesetpetogodišnja praksa našeg stručnog tima zaduženog za ugradnju alarmnih sistema osiguranje je da ćete dobiti najkvalitetnije instaliran sistem za potpunu sigurnost Vašeg objekta.

Odabir alarmnog sistema se vrši prema veličini objekta, zahtevima korisnika sistema kao i prema mnogim drugim kriterijumima koje određuje karakteristike štićenog objekta.

Česta dilema pri ugradnji alarmnih sistema je da li ugraditi žični ili bežični sistem. Bežični alarmni sistemi pružaju sigurnost, ugodnost bežične veze, jednostavne instalacije bez nepotrebnih građevinskih radova na objektu i atraktivne korisničke funkcije. Bežični alarmni sistem je moguće vrlo lako premestiti na drugi objekat pa su idealni za stanove i lokale.

U

koliko se projektovanje vrši na vreme bolje i jeftinije je postaviti kablove u zidove i upotrebiti žični sistem. Žični alarmni sistemi su zahtevniji za postavljanje, odlikuju se visokom pouzdanošću, nižom cenom i malim troškovima održavanja. Postoje i hibridne verzije alarmnih sistema sa žičnim i bežičnim elementima u okviru jednog sistema.

Upravo iz razloga što postoji više mogućnosti za odabir alarmnih sistema u zavisnosti od karakteristika Vašeg objekta, vršimo procenu ugroženosti objekta na licu mesta kako bismo predložili najodgovarajući alarmni sistem za zaštitu Vaše imovine.

Oprema koju koristimo je profesionalna, poseduje UL sertifikat i izuzetno visoko se rangira u svetu po svojim kvalitetima, pružajući nepregledne mogućnosti u oblasti zaštite imovine i lica.

Sigurnost Vašeg objekta dodatno možemo povećati ukoliko se alarmni sistem poveže na stalni monitoring. Monitoring podrška alarmnog sistema omogućava momentalno obaveštavanje našeg monitoring centra ili korisnika putem telefonske dojave ili GSM dojave. Naša služba monitoringa pruža zaštitu i podršku 24 sata dnevno prateći dešavanja na Vašem objektu i u slučaju nedozvoljenog pristupa obaveštava ovlašćene kontakt osobe i ogovarajuće nadležne organe. Alarmni sistemi poseduju poseban mehanizam zaštite od fizičkih oštećenja i dekodiranja signala. Ovakvi pokušaji sabotaže odmah signaliziraju uzbunu monitoring centru ili korisniku.

Integracijom vrhunskih tehnologija poznatih svetskih proizvođača iz oblasti tehničke zaštite, kao i svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem, možemo da ponudimo alarmni sistem koji u potpunosti zadovoljava potrebe najvišeg stepena bezbednosti naših klijenata. Ugradnjom alarmog sistema Vaš stambeni i poslovni objekat biće pod stalnom zaštitom, a opasnost i strah od krađe, provale ili oštećenja imovine više neće biti Vaša briga.

ALARMNI SISTEMI SE SASTOJE OD:

  • Alarmne centrale sa različitim brojem ulaznih zona

  • Rezervnog akumulatorskog napajanja za slučaj nestanka mrežnog napajanja

  • Detektora

  • Sirena (unutrašnje i/ili spoljašnje antisabotažne, samonapajajuće)

  • Bežičnih i žičnih panik tastera.

Svaku aktivnost unutar štićenog prostora registruju detektori kretanja. Postavljamo ih na najčešća mesta prolaska poput prilaza i ulaza, hodnika, stepeništa i sl. Nudimo različite vrste detektora, u zavisnosti kakva funkcija treba da se ostvari. Osim kretanja, potrebno je detektovati i otvaranje vrata i prozora. Za to nam služe magnetski kontakti koje biramo zavisno od vrste vrata/prozora (plastična ili metalna) i od mogućnosti montaže (nadgradnja ili ugradnja).

U objektima u kojima postoji mogućnost prepada preporučujemo ugradnju panik tastera ili šine radi tihe dojave opasnosti.

Ranu detekciju pokušaja provale u prostor će omogućiti prostorni detektor loma stakla koji reaguje na zvuk loma različitih tipova stakla.

Detektori vibracije postavljeni na štićenu površinu će detektovati pokušaj ulaska u prostor bušenjem, rezanjem ili udaranjem.

Ponudu možemo proširiti detektorima gasa, detektorima dima, detektorima temperature, vlage i poplave.

Mozak svakog sistema zaštite je alarmna centrala koja prima informacije od raznih detektora i dojavljuje alarmne situacije.

Za uključenje i isključenje alarmnih sistema se koriste šifratori (tastature) koje se razlikuju u načinu unosa i prikaza informacija. Led tastature za prikaz koriste LED diode, LCD tastature za prikaz koriste LCD ekran a LCD tastature najnovije generacije ekrane osetljive na dodir.

FIZIČKO OBEZBEĐENJE OBJEKATA

Naše profesionalno fizičko obezbeđenje maksimalno je opremljeno i obučeno bez obzira na vrstu, tip i stepen rizika ugroženosti objekta.

OBEZBEĐENJE JAVNIH SKUPOVA

Naše veliko profesionalno iskustvo u obavljanju obezbeđenja javnih skupova, događaja i manifestacija daje sigurnost Vaše manfestacije / događaja i posetilaca.

INTERVENTNA EKIPA

Pravovremenom reakcijom u slučaju dojave alarma sa ugroženog objekta (provala, panik taster, požar) službenici interventne ekipe se u najkraćem roku upućuju na ugrožen objekat.

ZAŠTO ALARM SYSTEMS?

Dugogodišnje iskustvo, strogi kriterijumi, sveobuhvatna obuka, tehnička opremljenost, poštovanje procedura kao i stalno unapređenje procesa zaštite, garancija su naše profesionalne i odgovorne usluge.